2017 Film Dolu Bir Yıl Olacak

Yorum Yaz (0 Yorum)
2017 Film Dolu Bir Yıl Olacak özeti:

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda, film izlemekten keyif alanlara bazı önerilerimiz olacak. Aksiyon filmleri, korku filmleri, komedi filmleri, fantastik filmler ve daha birçok türde film için, sizlere bazı tavsiyeler vereceğiz.

 Türkçe Dublaj Film izleme sitesi

Türkçe dublaj filmler

Hiç şüphesiz, ülke olarak belki de en iyi yaptığımız şeylerin başında seslendirme geliyor. Bu alanda gerçekten rakipsiziz. Bu sebeple vizyona giren filmlerin birçoğu, Türkçe dublaj oluyor. Her ne kadar tavsiye etmesek de, internetten film indiriyorsanız, Türkçe dublaj filmlerin sansürlü olup olmadığına dikkat edin. Çünkü birçoğu televizyondan kayıt ediliyor ve haliyle rtük tarafından sansürlendiği için, sıkıcı olabiliyor. Özellikle küfürlü filmlerde sansür, cidden keyif vermiyor.

Türkçe altyazılı filmler

Türkçe altyazılı film izlemeyi sevenlerin birçoğu, bana göre takıntılı insanlar J Her şeyin orjinali güzeldir düsturuyla hareket ediyorlar. Tabi zevk meselesi. İngilizce bilenler, İngilizce öğrenmek isteyenlerin tercihi oluyor çoğunlukla altyazılı filmler. Ama burada da dikkat edilmesi gereken, eğer sinemada altyazılı film izliyorsanız problem yok. Ancak evde izliyorsanız, televizyonunuzun büyük ekran olması önemli. Aksi halde gözlerinizi şifreli dekoder gibi kısabilirsiniz.

 Aile, Aksiyon, Animasyon, Bilim Kurgu, Dram, Fantastik,Gerilim, Gizem, Hint Filmi, Komedi, Korku, Macera, Polisiye, Romantik, Savaş, Western, Yetişkin, kategorileri

Dram filmleri

Özellikle kadın izleyicilerin tercihi olan dram filmleri, genellikle film festivallerinde birbiriyle yarışıyor. Avrupa, Afrika, Amerika ve Asyada onlarca film festivali düzenlenmesine rağmen, en popüler olanları;

  • Cannes Film Festivali
  • Londra Film Festivali
  • Sundance Film Festivali
  • Venedik Uluslararası Film Festivali
  • Berlin Uluslararası Film Festivali
  • Toronto Uluslararası Film Festivali
  • San Sebastián Uluslararası Film Festivali
  • İstanbul Film Festivali
  • Adana Altın Koza Film Festivali

2017 yılının Mart ayında vizyona giren Beyaz Balina isimli yerli film, bu senenin etkileyici dram filmleri arasında yer alacak gibi görünüyor.

Aksiyon filmleri

Aksiyon filmi türünü de, hepinizin bildiği gibi daha çok erkekler tercih ediyor. Özellikle halk arasında “ Vurdulu kırdılı “ filmler olarak tabir edilen, dövüş filmleri, hapishane filmleri, iyi kurgulandığında, doğru oyuncu ve yapım ekibi seçimiyle oldukça sürükleyici olabiliyor. 2017 yılı aksiyon filmleri arasında öne çıkanlar;

  • Power Rangers ( Bilim kurgu, aksiyon ve fantastik türünde bir film. IMDB puanı 7.2 ),
  • Otoban – Collide ( Aksiyon ve gerilim türünde bir film. IMDB puanı 2.7 )
  • Kong: Kafatası AdasıKong: Skull Island ( Aksiyon, fantastik ve macera türünde bir film. IMDB puanı 7.2 )

Gerilim ve korku filmleri

Benim en çok sevdiğim film türüdür. Özellikle gerilim ve korku filmi izlemeye bayılıyorum. Daha gerçekçi olduğundan, daha çok ürkütüyor. Ama korku filmleri biraz daha hayali şeyler üzerine olduğundan, kimi zaman yapmacık olabiliyor. Özellikle gerilim ve korku filmlerini, Türkçe dublaj izlemenizi tavsiye ederim. Hiçbir sahnesini kaçırmamanız gerekiyor çünkü. 2017 Mart ayında vizyona giren filmler arasında, iki yerli korku filmi karşımıza çıkıyor;

  • Perde: Ayn-ı Cin: Ruhlar alemini gören bir adamın, bu durumdan kurtulmak için verdiği mücadele anlatılıyor. ( Sinemalar.com puanı 3.4 )
  • Kuyu: Babasını kaybeden bir çocuğun, köyün delisinin hayatını araştırırken yaşadığı korku dolu günler anlatılıyor. ( Sinemalar.com puanı 1.4 )

Fantastik filmler

Doğaüstü güçlerin, hayali kahramanların gerçeğe dönüştürüldüğü fantastik film izlemeyi sevenler, Herkül, Konan, Süperman, Batman gibi süper kahramanları hatırlayacaktır. Bu alanda tek geçebileceğim, Marvel filmleridir. Son olarak Doktor Strange ile vizyona giren Marvel serisi devam edecek. Sakın kaçırmayın.

Film seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Yeni film izle

“ Sinemada hangi filmi izlemeliyim ? “ ya da “ Televizyonda hangi filmi izlesek “ diye düşünüyorsanız, size bazı tavsiyelerim olacak. Bunları bir yere not alınJ

Imdb puanı: Internet Movies Database kelimelerinin kısaltması olan IMDB, dünyanın en popüler film değerlendirme sitesidir. İçerisinde binlerce filmin oyuncularından konusuna, yapım şirketinden yönetmenine, filmin fragmanlarından fotoğraflarına kadar detaylı bilgiler sunuyor. Tabi İngilizce olması bir dezavantaj. Fakat film seçimi yapmadan önce, imdb puanına bir göz atmanızda fayda var.

Sinemalar.com yorumları: IMDB’nin site dile İngilizce olduğundan, haliyle Türkçe film sitesi arıyorsunuz. Bu durumda imdadınıza Sinemalar.com yetişiyor. Burada vizyona giren ya da girecek, dvdsi çıkan filmler, televizyonda yayınlanan filmler hakkında tüm detaylı bilgiler, Türkçe olarak sunuluyor. İnanılmaz bir film arşivi mevcut. Ama kuşkusuz en iyi tarafı, sahip olduğu onbinlerce film meraklısı üyenin, film yorumları. Filmi izlemeden önce, o film hakkındaki yorumları okuyarak, fikir sahibi olabilirsiniz.

Filmin süresi: İzleyeceğiniz filmin süresi de önemli bir kriter. Çünkü bazen film izlemek için sadece 2 saatiniz oluyor. Ama 2 saat 10 dakikalık bir film açmışsanız, işte o 10 dakikayı izleyememek, size biraz dokunur 

Türkçe dublaj ya da altyazılı izleme: Eğer altyazı takip etmeyi sevmiyorsanız, filme konsantre olmakta zorluk çekiyorsanız, tercihiniz Türkçe dublaj olmalı. Bu yüzden özellikle vizyondaki filmleri izlemeden önce, dil ve altyazı seçeneğini araştırın.

Vizyon tarihi: Çok istediğiniz bir filmin vizyona gireceğini öğrendiyseniz, hangi gün vizyona gireceğini de bir yere not alın. Hayat koşuşturmacasından  izlemeyi unutursanız, filmin dvdsinin çıkmasını beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Kiminle film izleyeceksiniz: Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim J Ama filmi kiminle izleyeceğiniz önemli bir ayrıntıdır. Sevgiliniz, nişanlınız ya da eşinizle birlikte bir film izleyecekseniz, tercihiniz romantik komedi türü filmler olsun. Ama film hakkında mutlaka önceden araştırma yapın. Eğer filmdeki aktör çıtayı yükseltirse, size geri dönüşü biraz sıkıntılı olabilir J Eğer arkadaşlarınızla izleyecekseniz, komedi, aksiyon, tarihi, suç, bilim kurgu, western, gizem türü filmler uygun olur.

Oyuncular ve yönetmen: Filmin oyuncu kadrosu, yönetmeni, senaristi, yapımcısı gibi kriterler de önemlidir. Özellikle seçici biriyseniz, bu ayrıntıyı atlamayın. Mesela Jason Statham, Mel Gibson, Adam Sandler gibi aktörlerin ve Cameron Diaz gibi aktristlerin filmlerini çok severim.

Film yorumları: İzlemeyi düşündüğünüz film hakkında yapılan yorumlar da, çok önemlidir. Boşuna zaman ve para kaybını önleyebilirsiniz. Bunun için internette arama yaparak, istediğiniz film hakkında yorumlara ulaşabilirsiniz.

İnternetten film izleme: Eğer internetten film izlemeyi düşünüyorsanız, bu konuda sizlere bir tavsiye vermek istiyorum. Limitsizfilmizle.net sitesi, hemen hemen her tür ( Aile filmleri, gençlik filmleri, Hint filmleri, müzikal filmler, polisiye filmler, animasyon filmleri, gerilim filmleri, komedi filmleri, aksiyon filmleri, macera filmleri, korku filmleri, bilim kurgu filmleri, romantik filmler gibi ) filmi bünyesinde barındırıyor. Ayrıca yerli dizileri ve yabancı dizileri de bu sitede bulabilirsiniz. Ama benim bu sitede en çok sevdiğim şeylerin başında; 1080p filmler ve 720p filmlerin ayrı ayrı bulunması. Ayrıca Türkçe dublaj filmler ve Türkçe altyazılı filmler de ayrı ayrı kategorilendirilmiş. Hani Google’de “ Film izle, donmadan izle, hd izle, kesintisiz izle, tek parça izle, full hd izle “ gibi aramalar yapıyoruz ya, işte bu aramalara gerek kalmadan, reklamsız film izleyebilirsiniz.

Yararlanılan kaynaklar : http://www.imdb.com/

Yorum Yap

1 Yorum Yapıldı
  1. Ayla Dikmen: Sinemalar.com yorumları: IMDB’nin site dile İngilizce olduğundan, haliyle Türkçe film sitesi arıyorsunuz. Bu durumda imdadınıza Sinemalar.com yetişiyor. Burada vizyona giren ya da girecek, dvdsi çıkan filmler, televizyonda yayınlanan filmler hakkında tüm detaylı bilgiler, Türkçe olarak sunuluyor. İnanılmaz bir film arşivi mevcut. Ama kuşkusuz en iyi tarafı, sahip olduğu onbinlerce film meraklısı üyenin, Film izle yorumları. Filmi izlemeden önce, o film hakkındaki yorumları okuyarak, fikir sahibi olabilirsiniz. Bence bu kısım pek de açıklayıcı olmamıs ancak yınede tesekkurler.