Çocuk Ayakkabısı Alırken Dikkat Edilecek 10 Şey!

Yorum Yaz (0 Yorum)
Çocuk Ayakkabısı Alırken Dikkat Edilecek 10 Şey! özeti:

Çocuklarınız için harika bir tasarıma sahip ayakkabıyı almayı düşünebilirsiniz. Ancak söz konusu ayakkabının çocuğunuzun ayak sağlığına zarar verip vermeyeceğini hiç düşündünüz mü? Ebeveynler olarak ayakkabı kalitesinden çok tasarıma odaklı alışveriş yapma alışkanlıklarını bir kenara koyalım ve çocuklarınız için ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken noktalara uyalım.

1.Bu ona olur demeyin, deneyin.

Ayakkabının denenerek alınması gerekiyor. Çocuğunuzun ayakkabı numarasını biliyor olmanız, ona alacağınız ayakkabının uygun olacağı anlamına gelmiyor. Eğer internet üzerinden uygun fiyata iyi bir ayakkabı gördüyseniz, evde deneyin ve olmazsa iade edin.

2.Giydikçe esner ve büyür demeyin.

Özellikle online alınan ayakkabının biraz sıkması halinde ebeveynler “giydikçe açılır” düşüncesine kapılıyor. Ancak hiçbir ayakkabı giydikçe büyümez ve esnemez. Dolayısıyla çocuğunuzun ayak sağlığı açısından kesinlikle sıkan bir ayakkabı alınmaması gerekiyor.

3.Çocukların esnek bir tabana ihtiyacı olduğunu bilin.

Aşırı sert veya aşırı yumuşak tabanlara sahip ayakkabı modelleri kesinlikle çocuklar için uygun değil. Orta sertlikte olması gereken esnek tabanlı modeller çocukların ayak sağlığı için tercih edilebilir modelleri ifade ediyor.

4.Ayakkabıların hafif olması gerçeğini es geçmeyin.

Ağır bir ayakkabıyla yürümek çocuk için oldukça zor ve zahmet verici bir hal alır. Daha fazla enerji harcamalarına ve dolayısıyla yorulmalarına sebep olur. Bu nedenle tercih edilecek ayakkabının hafif olması daha doğrudur.

5.Topuk kısmı çok yüksek ayakkabı almayın.

Çocukların rahat yürüyebilmesi için ayakkabı topuklarının kısa olması gerekiyor. Yüksek topuklu bir ayakkabıda yürüme zorluğu yaşanabilir.

6.Önden 1 cm boşluk kalacak ayakkabı seçin.

Çocuklarınızın ayak sağlığı oldukça önemlidir. Bu nedenle ön parlakların ayak içerisinde hareket edebiliyor olması gerekiyor.

7.Bot tipi modelleri almaya özen gösterin.

Bot tipi ayakkabı modelleri çocukların bileklerini daha iyi kavrar. Bu da, yürüme dengenin daha iyi sağlanması anlamına geliyor.

8. Çorapsız ayakkabı denemeyin.

Ayakkabı denemesi sırasında çocuklarınızın çopralarının olması gerekiyor. Alınacak ayakkabının hangi çorap türüyle birlikte giyilecekse, onla denenmesi doğru ayakkabı seçimi için önem ifade ediyor.

Yeni çocuk ayakkabı modelleri Rookie online mağazasından inceleyebilirseniz.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen