İp Tv Nedir? Nasıl Çalışır?

Yorum Yaz (0 Yorum)
İp Tv Nedir? Nasıl Çalışır? özeti:

Televizyon programlarını internet üzerinden izleyebilir ya da set üstü kutu aracılığıyla televizyondan da izleme olanağı bulabilirsiniz. Bu kutu, televizyon ile internet bağlantısı arasında köprü vazifesi görmektedir. Kutu aracılığıyla gelen sinyaller televizyondan internet programlarını izlemenizi sağlamaktadır.

İP TV yayınları internet üzerinden geldiğinden dolayı, yayınları izledikçe kotanız etkilenebilmektedir. Ülkemizde bazı kurumlar, İP TV hizmeti sunarken kota etkilenmesi durumunu ortadan kaldırmaktadır. İP TV yayınları 10 Mbps altında internet bağlantısı altında oldukça zor izlenmektedir.

İnternetin hayatımızın neredeyse tamamını kaplamasıyla birlikte, televizyonun gündemden yavaş yavaş düşmeye başladığı göz önünde bulundurulursa, İP TV bu sınırsız teknolojinin imkanlarını bize sunan en son sistem olarak bilinmektedir. İP TV aslında hepimizin artık lüks değil, bir ihtiyaç olarak gördüğü, akşam günün koşuşturmacasından biraz kendini sıyırıp keyifli vakit geçirmek istediği fakat televizyonda izlemek istediği hiçbir şey bulamadığından devreye giren bir sistemdir. Açılımı 'İnternet Protokol Televizyonu' olarak bilinen bu sistem, televizyondan tüm internet dünyasına ulaşabilmeyi sağlamaktadır. Artık bir öngörü olarak kalmayacak gibi görünen sistem, geleceğin tv teknolojisi olarak adlandırılmaktadır.

İnternet teknolojisindeki hızla gelişmeler, daha geniş bant aralıklarının sunulması, hız artışı gibi etkenler, bu sistemin hızla yaygınlaşmaması için hiçbir sebep olmayacağının da bir göstergesi olmaktadır. IP TV çok kolay şekilde çalışmaktadır. Televizyonunuza internet aracılığıyla görüntü almak ve bu sayede izlemek ve ulaşmak istediğiniz her şeye böylece kolaylıkla ulaşıp televizyon izlemenin rahatlığını aynı zamanda yaşamak, bununla mümkün olabilmektedir. Öncelikle geniş bant internet bağlantısı ve bilgisayarı olan herkes İP TV sahibi olabilmektedir. Artık hemen hemen herkes, bu sayede istediği programlara ulaşabilir, internette gezinebilir. İP TV satın almakta aynı şekilde oldukça basittir. Herhangi bir arama motoruna girerek, İP TV satın al' diyerek karşınıza birçok firmanın çıktığını görebilirsiniz.

Bunlardan birine girerek, İP TV test yayınlarını izleme şansı elde edebilir ve böylece hangi firmayla anlaşma yapacağınıza karar verebilirsiniz. Görüntü kalitesinde, içerik zenginliği konusunda değişiklik olduğundan dolayı, karar vermeden önce tüm seçenekler göz önünde bulundurularak değerlendirme yapmak mümkündür. Bunun için ayrıntılı araştırmalar her zaman daha faydalı olacaktır. Karar verme aşaması tamamlandıktan sonra, sıra firmayla anlaşma kısmına gelmektedir. Bu konuda her iki tarafın da haklarını gözeten bir anlaşma imzalanır.

Anlaşma imzalanıp, kurulum tamamlandıktan sonra rahatlıkla İP TV izleme imkanına erişilebilmektedir. Bu sistemde kullanıcıya ait özel bir kullanıcı adı ve şifre verilmektedir. Kişi istediği zaman, istediği yayını, reklam arasız ve kesintisiz olarak izleyebilir ve internetin özgür dünyasında dolaşabilir.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen