Araç Kiralayarak Gezi Nasıl Yapılır?

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
Araç Kiralayarak Gezi Nasıl Yapılır? özeti:

Araç Kiralayarak Gezi Nasıl Yapılır?

İş veya turistik hangi amaçla olursa olsun araçlar bir lüks değil ihtiyaçtır. Özgürce hareket etmeyi sağlayan araçların kontrolü süren kişidedir. İstenilen yerde istenildiği kadar vakit geçirme özgürlüğü tanır. Türkiye’nin birçok şehrinde kolayca araç kiralama imkanı bulunmaktadır. Uzun mesafeli bir yere gidilecekse genellikle uçakla o şehre seyahat edilmektedir. Sonra şehirde daha rahat hareket etmek için araç kiralanır. Araçlar genellikle geniş bir model seçeneğine sahiptir Geniş aileler için araç kiralama avantajları daha fazladır. Özellikle çocukların olduğu kalabalık aile gezilerinde araç kiralamak büyük bir konfor ortamı yaratır.

Gezilecek yerlerde bazen daha fazla kalınmak istenebilir. Toplu taşıma araçları veya tur planları maalesef bu isteği karşılayamazlar. Çünkü bu gezi araçları belli bir programa sahiptir ve yolculuk yapanlarda bu programa uymak zorundadır. Kiralık araç sisteminde ise durum bunun tam tersidir. Araç kiralayanlar herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan dilediği yerde dilediği kadar vakit geçirebilirler. Ayrıca istedikleri zaman özgürce farklı şehirleri keşfe çıkabilirler. Günümüzde araç kiralama hizmetine olan talep gittikçe artmakta, herkes tarafından bilinmektedir. Araç kiralama hizmeti sadece geniş ailelerin değil aynı zamanda kalabalık arkadaş guruplarının da gözdesi halindedir. Kalabalık bir arkadaş grubuyla araç kiralayarak özgürce istenilen yerleri gezmek büyük bir motive ve enerji vermektedir. Ne zaman hareket edileceği nereye gidileceği tamamen araç kiralayanların özgürlüğündedir.

Birçok şirkette çalışanlarıyla toplu gezi etkinlikleri düzenleyerek çalışanlarının iş verimini ve moralini arttırmak için araç kiralama şirketlerine başvurmaktadır. Öncesinden bir rota oluşturularak şirketçe yapılacak olan geziler bol anılar biriktirmeyi sağlamakta ve enerjiyi yükseltmektedir. Hatta birçok şirket bu tarz etkinlikleri personellerine ödül vermek amacıyla yapmaktadır. Bir hedef belirleyerek hedefe ulaşıldığı taktirde bu tarz enerjisi bol etkinlikler planlanmaktadır.

Araç Kiralamanın Avantajları

Araç kiralama hizmetinden faydalanmanın artısı çok eksisi hiç yok denilebilir. Gezileri en avantajlı şekilde geçirmek isteyenler İzmir araç kiralama gibi firmalara başvurmaktadırlar. Sadece İzmir gibi büyük şehirlerde değil Türkiye’nin bütün illerinde araç kiralama hizmetinden faydalanmak mümkündür. İzmir gezilecek yer bakımdan oldukça zengin bir ildir. Her ilçesi ayrı güzelliklerle dolu olan bu şehirde rahatça hareket etmenin en pratik yolu araç kiralamaktır. Araç kiralayarak ilçeler arası seyahat edilebilir. Deniz gibi etkinliği bol olan yerlerde istenildiği kadar sınırlama olmadan vakit geçirebilir. Araç kiralamanın avantajları arasında ilk sıraya hareket özgürlüğü koyulabilir.

Araç kiralamanın avantajları arasında ekonomik olması da yer alır. Uçak, toplu taşıma, taksi, turlar bunların hepsini bir araya konulduğunda araç kiralama çoğu zaman ekonomik bakımdan daha avantajlıdır. Özellikle kalabalık aileler için bu durum daha avantajlı hâle gelir. 10 kişilik bir aile grubunda İstanbul’dan İzmir’e gitmek için kişi başı uçak bileti alınması ve şehir içi hareketlerde kullanılan araçlarda kişi başı ödeme yapılması gerekir. Bu da hâliyle maliyeti arttırmaktadır. Ama İzmir araç kiralama hizmetinden faydalanarak araç kiralandığı zaman bütün bu maliyetler ortadan kaldırılır. Sadece araç kiralama hizmet bedeli ödeyerek 10 kişilik gibi geniş aile ve arkadaş grupları genellikle daha ekonomik fiyatlarla seyahatlerini gerçekleştirmiş olur.

Araç kiralama hizmetinden faydalanmak isteyen gezginlere istediği modelde, sınıfta ve markada araç kiralama özgürlüğü sunulur. Kişiler gezmek için kiralayacağı aracı özgürce seçebilir ve keyifli bir sürüş keyfi yaşayabilirler. Her bir araç kiralamadan önce her türlü bakımdan geçerek hizmete sunulur. Bu da araç kiralayan kişilerin yolda araç ile ilgili sorun yaşamasının önüne geçer. Bu özellikte araç kiralamanın avantajları arasında yerini alır.

Araç Kiralama Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç kiralama avantajları çok olsa da bu dikkat edilmeyeceği anlamına gelmez. Hemen hemen her konuda olduğu gibi araç kiralamada da dikkatli olunması, önem verilmesi gereken konular vardır. Bu konuların başında ilk sırada kiralanan aracın sigortasının olup olmadığına dikkat etmektedir. İster Erzurum araç kiralama firması olsun isterse başka bir şehrin araç kiralama firması olsun araç kiralama işlemi sırasında aracın sigortası olup olmadığına dikkat edilmelidir. Yolculuk sırasında yaşanacak herhangi bir olumsuz durum karşısında sorun yaşamamak için araç sigortası önemlidir.

Araç kiralama işlemleri sırasında araç kiralama şirketi ile müşterisi arasında araç kiralama sözleşmesi imzalanır. Araç kiralama sözleşmesi imzalanmadan önce sözleşme tamamıyla okunmalıdır. Aracı kiralayacak olan gezginler bu sözleşme ile nelerden sorunlu olup olmadığını öğrenmeli ve bu bilgi ile hareket etmelidir. Araç kiralama sözleşmesi aynı zamanda araç kiralayan gezginin haklarını da belirler. Bu yüzden sadece sözleşmeyi incelemekle kalmayıp sözleşme yapan firmalardan araç kiralama hizmeti alınmalıdır.

Erzurum ya da Türkiye’de ki başka bir ili gezmek isteyen gezginler erken rezervasyona da dikkat edilmelidir. Tatil günlerinde başta Erzurum araç kiralama olmak üzere bütün illerdeki kiralama şirketlerinde yoğun talepler yaşanmaktadır. Son dakikada hatta bir gün öncesinden araç bulmak çoğu zaman imkansız hâle bile gelmektedir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için mutlaka öncesinden rezervasyon yapılıp istenilen araç belirlenen tarihe rezerve edilmelidir. Böylelikle araç bulma sorunu yaşamadan istenilen araç ile seyahat etme konforu yaşanır. Araç kiralama yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerden biride kilometre sınırıdır. Kilometre sınırı olup olmadığı ya da ne kadar bir sınırda olduğu kiralama yapılmadan önce kesinleştirmeli ve belirlenmelidir.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen