Bir Parça Mutluluk İçin En İyisi: Hazz Hediyelik Çikolataları

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
Bir Parça Mutluluk İçin En İyisi: Hazz Hediyelik Çikolataları özeti:

Bir Parça Mutluluk İçin En İyisi: Hazz Hediyelik Çikolataları

Kakao çekirdeklerinin süt ve şeker ile harmanlanması ile hazırlanan çikolatalar, tüm dünya nüfusunun en sevdiği yiyeceklerin başında yer almaktadır. Yapılan araştırmalar, çikolatanın içerisinde bulunan magnezyum ve diğer biyoaktif besin bileşenlerinin mutluluk seviyelerini doğrudan artırdığını kanıtlamıştır. Bu durum, vücuttaki mutluluk hormonu olarak da adlandırılan serotonin miktarının yükselmesi ile doğrudan alakalıdır. Bu nedenle çikolata, sevdiklerimizi mutlu etmek adına hazırlanabilecek en anlamlı hediyeliklerin başında yer almaktadır.

Hazz hediyelik çikolata seçenekleri, hem damak zevki hem de estetik zevkler doğrultusunda çok sayıda farklı seçenek sunmaktadır. Beyaz, bitter ve sütlü çikolata seçeneklerinin yanı sıra; fındık, fıstık krokan, turna yemişi, çıtır krep, elma, badem, kahve, karamel, portakal, trüf, vişne ve glutensiz aroma seçenekleri de bulunmaktadır. Tüm bu aromaların özel tasarım kutularda ve farklı seçeneklerine sahip folyo ambalajlarda temin edilmesi mümkündür. Bu sayede kişiye özel ve sıradışı tasarımlara sahip hediyeler ile mutluluğun paylaşılması mümkün olmaktadır.

Sektörde yaşanan tüm yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Hazz ailesi, her biri alanında uzman ve eşsiz yeteneklere sahip bir kadrodan oluşmaktadır. Bu sayede seri üretim çikolatalarda, özenle hazırlanmış el yapımı çikolataların lezzetine ve keyfine erişmek mümkün olmaktadır. Çünkü her bir ürün aynı emek, özen ve içtenlikle hazırlanmaktadır. Bu durum ise marka kalitesinin ve hızlı yükselişinin en temel sebebi olarak kendini göstermektedir.

Çikolata Neden Mutlu Hissettirir?

Günümüzde birçok kişi, stresli ve yorucu günlerin ardından çikolata yemeyi tercih etmektedir. Bu yönelim, bilim dünyasının da ilgisini çekerek birçok araştırmanın yürütülmesinde doğrudan etkili olmuştur. Elde edilen veriler dahilinde ortaya çıkan sonuçlar ise beynin çikolatayı ödül olarak algıladığını kanıtlamıştır.

Çikolata; temelde kakao çekirdekleri, süt ve şeker karışımı olan bir besin maddesidir. Ancak her üretici, sırrını kendine sakladığı özel lezzet aromaları ve reçetelerine sahiptir. Bu sayede en lezzetli çikolata formüllerinin hazırlanması mümkün olmaktadır. Ancak her tarifte bu lezzetleri tamamlayan ve mutluluk hormonlarının yükselmesini sağlayan etkili bileşenler de yer almaktadır.

Bilimsel araştırmalar, çikolatanın içerisinde bulunan; feniletilamin, kafein, tiramin, teobromin ve kısaca PEA olarak da bilinen phenethylamine maddelerinin doğrudan beyne etki ettiğini kanıtlamıştır. Bu olumlu etkileşim sonucunda ise endorfin ve serotonin miktarlarında önemli bir artışın yaşandığı ortaya çıkarılmıştır. Aynı zamanda beynin tüm bu süreci ödül olarak algılaması ve PEA ile sinir sisteminin uyarılması, mutluluk duygusunun hissedilmesi ile sonuçlanmaktadır.

Çikolatanın Sağlık Üzerindeki Olumlu Etkileri

Tüm dünya çapında severek ve en çok tüketilen besin maddelerinin başında yer alan çikolata, kişilerin mutlu hissetmelerine yardımcı olmaktadır. Ancak olumlu etkileri yalnızca bununla sınırlı değildir. Yapılan araştırmalar, ölçülü ve sağlıklı çikolata tüketerek bazı hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu da kanıtlamıştır. Çikolatanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini ise kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:

       Sindirim sistemi organlarının fonksiyonlarını sağlıklı şekilde sürdürmelerinin sağlanması,

       Beyinde görülmesi mümkün olan ve riskli grupta yer alan kişilerde beyin hasarının önlenmesi,

       Kanda bulunan şeker seviyesinin düzenlenmesi,

       Zengin içeriği sayesinde vücutta ihtiyaç duyulan mineral desteğinin sunulması,

       Depresyon görülme sıklığının azaltılması ve önleyici etki sağlanması,

       Kalp hastalıklarının görülme riskinde düşüş yaşanması,

       İçerisinde bulunan güçlü antioksidanlar sayesinde hücre sağlığının korunması,

       Bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklar karşısında koruyucu bir etki sağlanmasıdır.

Çikolatanın sağladığı olumlu etkilerden yararlanmak için dikkat edilmesi gereken ilk nokta, günlük tüketim miktarıdır. Uzmanlar, günde 20 gramdan daha fazla miktarda tüketmenin obezite başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olacağına dikkat çekmektedir. Aynı zamanda mümkün oldukça kakao oranı daha yüksek olan bitter çikolataların tercih edilmesi de önemli uyarılar arasında yer almaktadır. Bu nedenle çikolata ile mutluluk ve sağlık kazanmak isteyen kişilerin bilinçli şekilde tüketim yapmaları büyük bir önem taşımaktadır.

Çikolatada Hazz Keyfi

BETAMARK ailesinin yeni üyesi olan Hazz, müşteri memnuniyeti ve gıda güvenliği ilkelerinden ödün vermeden hazırladığı lezzetleri ile sektörde öne çıkmayı başarmış markalar arasında yer almaktadır. Eşsiz çikolata tarifleri, özel tasarım paketleri ve leziz dondurma seçeneklerinin yanı sıra rengarenk makaron seçenekleri de kısa süre içerisinde büyük bir beğeni toplamayı başarmıştır.

Hazz ailesi, sektörde sahip olunması gereken gıda güvenliği sertifikası, helal ürün belgesi ve ISO 9001 kalite sertifikalarına sahiptir. Aynı zamanda üretim ve satış süreçlerinin tümünde hijyen koşulları, sosyal sorumluluk bilinci, gıda güvenliği ilkeleri, kaliteli hammadde seçimi ve iş güvenliği konularında büyük bir hassasiyet göstermektedir. Temel prensipleri arasında şeffaflık ve müşteri memnuniyeti ilkeleri yer alan firmanın en güçlü olduğu alanların başında ise özgünlük yer almaktadır.

Yenilikçi ve girişimci ruhu ile ön plana çıkmayı başarmış olan Hazz ailesi, bu başarısını en verimli şekilde geliştirmek ve güçlendirmek adına sektörde yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip etmektedir. Aynı zamanda üretimden sunuma kadar olan tüm aşamalarda, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilemeyecek olan teknolojilerden yardım almayı öncelik olarak benimsemektedir. Tüm bu özenli seçimlerin ardından ise çikolatada Hazz keyfini yaşamak mümkün olmaktadır

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen