Can Kıraç’ın Torunu, Can Ata Kıraç Kimdir?

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
Can Kıraç’ın Torunu, Can Ata Kıraç Kimdir? özeti:

Can Kıraç’ın Torunu, Can Ata Kıraç Kimdir?

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan Atatürk Orman çiftliği, Ali Numan Kıraç’ın görev yeri olmuş ve Kıraç soy ismini Atatürk’ten almıştır. Ali Numan Beyin oğlu olarak dünyaya gelen Can Ata Kıraç ise Can ismini Atatürk’ten alma onurunu ömrü boyu yaşamıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında tarıma çok önem verilmiş ve Ali Numan Kıraç gibi Ziraat Mühendisleri el üstünde tutulmuştur. Atatürk Orman Çiftliği görev döneminde Can Ata Kıraç’ın babası, mesleki başarısı nedeni ile toplumda saygın bir kişilik olarak o dönemde büyük değer kazanmıştır.

Can Ata Kıraç gençlik yıllarında çok aktif bir hayat sürmüştür. 1946 Galatasaray Lisesi mezunu olan Can Ata Kıraç 1950 yılında ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini başarı ile tamamlamış ve diplomasını almıştır. Gençlik sürecinde Acıbadem ve Bahçeşehir kolejlerinde lisanslı basketbolcu olarak görev yapan iş insanı, felsefe ve teknoloji konularına yoğun biçimde ilgi duymuştur. 1950 yılında iş hayatına atılırken, Bernar Nahum gibi bir ustanın çıraklığını yapmak Can Ata Kıraç’a çok şey kazandırmıştır. KOÇ şirketler grubu otomotiv şubesinde göreve başlamış olan iş insanı, 41 yıl boyunca bu grubun içinde farklı ve aktif görevlerde yer almıştır.

1957 yılında KOÇ şirketler grubunun ortak olduğu Egemak firması, Can Ata Kıraç’ın yeni durağı olmuştur. İlk olarak müdür yardımcısı olarak göreve başlayan iş insanı, 1 yıllık başarılı çalışma sonucunda genel müdürlük görevine gelmiştir. Toplam 11 yıl boyunca bu iş sebebiyle İzmir’de ikamet etmiştir. 1950 yılında başlayan iş hayatı 41 yıl sürmüş ve 1991 yılında son bulmuştur. İş hayatını noktalamış olduğu dönemde çok fazla teklif almış olsa da siyasete girmemiş ve daha çok kendi halinde bir hayatı tercih etmiştir.

Can Ata Kıraç’ın babası Ali Numan Kıraç olup Kardeşi ise toplumun yakından tanımış olduğu İnan Kıraç olarak karşımıza çıkmıştır. Başarılı iş hayatı ile adından söz ettiren usta insan 1954 yılında İnci Atav ile hayatını birleştirmiş bu evlilik 65 yıl sürmüştür. Ne yazık ki 11 Ağustos 2019 tarihinde Can Ata Kıraç’ın eşi olan İnci Atav hayatını kaybetmiştir. Aslı ve Ali Numan adında iki çocuğu ve Can Kıraç torunu ise Yasemin ve Can Ata Kıraç olarak karşımıza çıkmaktadır. Yoğun bir iş hayatını geride bırakan Can Ata Kıraç iş hayatından sonra da boş durmamış ve Anılar Olaylar ve Kolajlı Taşlamalar ve Patronum Vehbi Koç kitaplarını yazmıştır. Aynı zamanda kendisi için de kitaplar yazılmış olan ünlü iş insanı pek çok alanda aktif görevler üstlenmiştir. TÜSİAD gibi bir kurumun oluşumunda verdiği emeği örnek olarak görmek mümkün olmuştur. Pek çok konuda örnek gösterilecek bir hayata sahip olmuş ve başarılı yöneticiliği ile kadrolara ilham olmuştur.

https://www.linkedin.com/in/can-ata-kirac/

https://www.canatakirac.com/

https://www.instagram.com/canatakirac

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen