Çocuk Filmleri Gelişim İçin Önemli

Yorum Yaz (0 Yorum)
Çocuk Filmleri Gelişim İçin Önemli özeti:

Çocukların ebevenyleri ile tahmin edilenden daha fazla birlikte vakit geçirmeye ihtiyacı vardır. Bu zamanın ise birlikte film izleyerek, kitap okuyarak, bilgi gelişimini temel alan bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerekmektedir. Çocuk gelişimi için son derece önemli olan bu zaman diliminin verimli bir şekilde değerlendirilmesi için ise birlikte çocuk filmlerinin izlenmesi son derece önemlidir. Film izlemek çocukların soru sorabileceği, aldıkları cevaplarla da kendilerini geliştirebilecekleri bir etkinlik olarak öne çıkmaktadır. Birçok film ile ilişkili olarak üretilen oyuncaklar da kullanılarak çocukların zeka gelişimine katkı sağlanabilir.

Sadece Sinemayla Yetinmeyin

Çocuk filmleri için sinemaya gitmek zorunda değilsiniz. Hem televizyonda hem de dijital platformlarda çocukların zihinsel gelişimi için uygun olan birçok içerik var. Bununla birlikte izlediğiniz filmlerle ilişkili olarka üretilen oyuncaklarla çocuğunuzun zihinsel gelişimini daha fazla katkı sağlayabilirsiniz. Bunun için Toyyz Shop tarafından üretilen ve lisansı olan oyuncakları tercih edebilirsiniz.

Bu noktada tercih edeceğiniz filmlerin çocuğunuzun yaşına uygun olması, şiddet, ayrımcılık, seks gibi çocuğunuzun gelişimine negatif yönde etki edecek içeriklere sahip olmamasına dikkat etmelisiniz. Seçilen içeriğin eğitici, eğlendirici ve geliştirici etkisinin olması son derece önemlidir. Bunun için çocuk fimleri bilim, teknik, sanat, kültür, edebiyat, tarih gibi konu başlıkları ile ilişkili olabilir. Çocuğun gelişim dönemine uygun filmlerin izlendiği bir etkinliğin fillmdeki karakterlere ait olan oyuncakları içerecek bir etkinlikle desteklenmesi hedeflenen gelişime ulaşılması için son derece faydalı olacaktır. Film ve oyuncak ikilisi ile birlikte çocukların gündelik hayatta karşılaşmadıkları ancak bilgilerinin olması gereken farklı konuları işleyebilirsiniz. Örneğin soygun, kaza gibi korkutucu ancak bilgilerinin olması gereken konular için bu güvenli yaklaşımı tercih edebilirsiniz. Bu gibi tehlikeli ve çocuklar için korkutucu olabilecek konuları bu şekilde çocuklarınıza öğretme imkanına sahip olabilirsiniz. Toyyz Shop’ta satılan lisansı ürünleri tercih ederek bu noktada hem lisanslı ürün kullanımını da desteklerken hem de etkinliğinizin amacına ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen