Dünyanın En İyi Bisiklet Parkurları

Yorum Yaz (0 Yorum)
Dünyanın En İyi Bisiklet Parkurları özeti:

Pedal çevirmeyi sevenler için Dünyanın en iyi bisiklet parkurlarını inceledik. Kimi zaman deniz kıyısında kimi zaman ise yemyeşil orman yollarında keyifli turlara çıkabilirsiniz.

 Dünyanın farklı köşelerindeki bu parkurlara gitmeden önce uçak bileti sorgulaması yapmayı unutmayın. Gideceğiniz parkura en yakın şehre uçuş düzenleyen tüm havayolu şirketlerinin uçak biletlerini karşılaştırarak tatilinize güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

 İşte dünyanın en güzel bisiklet parkurları:

 1- Kanada, La Route Verte

 1995 yılındaki açılışından bu yana bisiklet tutkunlarının en gözde bisiklet parkurudur. 4000 kilometrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun bisiklet parkurlarındandır. Kendi için 8 farklı parkuru bulunmaktadır. Hem dağ hem de nehir manzarası eşliğinde çok keyifli bir tura hazır olun.

2- İtalya, Salento Puglia

 İtalya’nın güney sahillerini bu rota sayesinde bisiklet ile gezebilirsiniz. Bu rota boyunca düzenlenen bisiklet turları genelde yavaş hareket ederek çevreyi doya doya keşfetmenizi amaç ediniyor. Turlara katılmak için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.

 

3- İskoçya, Torridon

İskoçya’nın kuzeyinde yer alan Torridon bölgesi zorlu dağ bisikleti parkurları ile ünlü. Bu parkur boyunca tahta köprüler, taşlı yollardan ve patikalardan geçeceksiniz. Gördüğünüz muhteşem manzaranın parkurun zorluklarını unutturacağından emin olabilirsiniz.

 

4- Fransa, Loire Vadisi

Loire vadisi nehir manzarası ve şatolarıyla ünlü. Nehir kıyısındaki düzenli bisiklet yollarında pedal çevirirken bu büyülü atmosferin de tadını çıkaracaksınız.

 

5- Vietnam, Hanoi - Ho Chi Minh City

1200 km uzunluğundaki rota keyifli bir doğa gezintisi için sizi çağırıyor. Bu gezintiyi rehber eşliğinde yapmak isterseniz gitmeden bisiklet turlarına göz atabilirsiniz. Böylelikle bisiklet kiralama konusunda da sorun yaşamamış olursunuz.

Özellikle bahar ayları için güzel bir seyahat planınız varsa çevresindeki parkurları araştırıp tatilinizi açık hava bisiklet turu aktivitesi ile renklendirebilirsiniz. Jetbul tatil planı yaparken en büyük yardımcınız olarak yanınızda.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen