En İyi Aile Takip Programı İle Çocuklarınızı Güvende Tutun

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
En İyi Aile Takip Programı İle Çocuklarınızı Güvende Tutun özeti:

Hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan sosyal medya platformları bizlere keyifli bir vakit geçirme imkânı sunduğu kadar çocuklarımızı da birçok tehlikeyle karşı karşıya getirir. Siz de çoğu ebeveyn gibi çocuklarınızı bu tehlikelerden korumak için ebeveyn telefon takip programı kullanabilirsiniz. Bu program hakkında bilmeniz gerekenleri aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Çocuklarınıza Güvenli Bir Sanal Dünya Sunma

Bulunduğumuz bu çağda çocuklarımızı internetin sunduğu sanal dünyadan uzak tutmamız çok zordur. Ancak her ne kadar çocuklarımızı bu dünyadan uzak tutamasak da sosyal medya platformları başta olmak üzere onların kullandığı internet sitelerinin onları olumsuz etkilemesini ebeveyn kontrol programı sayesinde engelleyebiliriz. Sanal dünyanın başlıca tehlikeleri şunlardır:

Siber Zorbalık

Araştırmalara göre her 4 çocuktan 1’i siber zorbalığa maruz kalır. Çocuklar arasında yaygın olan siber zorbalık çevrimiçi ortamda kişiyi rahatsız, taciz ve tehdit etmek, utandıracak davranışlarda bulunmak veya onu hedef göstermek olarak tanımlanabilir.

Kimlik Hırsızlığı

Uygulamalar ve oyunlar bizden bir kullanıcı profili oluşturmamız ister. Ancak art niyetli insanlar bu profilin oluşturulması için girilen kimlik bilgilerini çalarak bu kişileri tehdit eder veya bu bilgileri kullanarak insanları dolandırır. Bu insanların hedefinde çoğunlukla savunmasız olan çocuklar vardır.

Uygunsuz İçerikler

İnternetteki çoğu siteye herkes erişebildiği için çocuğunuzun cinsel içeriklere veya onun için korkutucu olabilecek içeriklere ulaşması çok kolaydır. Özellikle de pedofoli insanların çocuklara rahatça uygunsuz içerikler gönderir.

Aileler çocuklarını sanal tehlikelerden nasıl uzak tutabilir?

Çocuklarınızı çevrimiçi ortamın tehlikelerinden koruyup korumamak tamamen sizin aldığınız önlemlere bağlıdır. Gelişen teknoloji getirdiği yeniliklerin yanında çocuklarımız için tehlikeler de içerir ancak onları bu tehlikelerden korumak için bize yine birçok imkân da sunar. Hem teknolojinin sunduğu imkanlar dahilinde yapabileceklerinizi hem de kendi otoritenizi kullanarak alabileceğiniz önlemleri şöyle sıralayabiliriz:

  1. mSpy gibi en iyi aile takip programı sunan uygulamaları kullanın

Teknolojinin bize sunduğu en önemli yöntem olan ebeveyn kontrol programı Android cihazlarda bile sorunsuz çalışarak ailelere sunduğu pek çok özellikle onların çocuklarını çevrimiçi ortamda güvende tutmayı sağlamasına yardımcı olur. mSpy gibi son teknoloji ile donatılmış bir takip uygulamasının çağrıları izleme, mesajları kaydetme, ekran kaydedici, GPS konum takibi gibi özellikleri sayesinde çocuğunuzun sanal dünyadaki hareketlerinin tümüne erişim sağlayarak onları olumsuz etkileyecek durumlardan koruyabilirsiniz.

  1. Çocuklarınıza sınırlı ekran süresi tanımlayın

Bir ebeveyn olarak çocuklarınız üzerinde bir otoriteye sahipsiniz ve bunu onların iyiliği için kullanabilirsiniz. Örneğin, ekranlarda geçirecekleri süreleri belirleyebilirsiniz. Ayrıca bu ekranda kalma süresince ne yapacaklarını konuşarak onların zararlı içeriklere erişim sağlamamasını da engelleyebilirsiniz. Böylece hem onların fiziksel hem de psikolojik sağlığını koruyabilirsiniz.

  1. Uygunsuz içerikli web sitelerini engelleyin

Çevrimiçi ortamda her şey bir parmak kadar uzaklığımızdadır. Bu nedenle de eğer çocuklarınızın zararlı ve cinsel içeriklerle karşılaşmamasını istiyorsanız onların girebileceği sitelere erişimini kısıtlayabilirsiniz.

Çocuk Koruma Programı Çocuklardan Habersiz Kullanılır mı?

Elbette. mSpy gibi en iyi aile takip programı kullanarak çocuklarınızı sanal dünyanın tehlikelerinden koruyabilirsiniz. Ayrıca reşit olmayan çocuklarınız için bir takip uygulamasını kullanmanız yasal olduğu için de bir suç işlemiş olmazsınız. Ancak bu takip programlarını kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Özellikle çocukların gözünden hiçbir şeyin kaçmadığını unutmamalısınız. Çünkü kullandığınız takip programı mSpy gibi donanımlı değilse eğer çocuklarınız bir takip programı kullandığınızı kolayca fark edebilir.

Android ebeveyn kontrol programı kullandığınızı çocuğunuzun fark etmemesi için öncelikle kullandığınız uygulamanın simgesinin Uygulamalar menüsünde veya Uygulamalar Yöneticisinde görünüp görünmediğine dikkat etmelisiniz. Ancak mSpy gibi son teknolojiyle tasarlanmış uygulamaların arka planda çalışması özelliğiyle çocuklarınıza yakalanma tehlikesi olmadan rahatça kullanabilirsiniz.

Bu takip uygulamalarını kullanmanızın yanında çocuklarınız eğer belli bir yaşın üstündeyse onunla bu konu hakkında iletişim kurabilirsiniz. Konuşmanızda internetin onlar için ne gibi tehlikeleri içerdiğini, bu tehlikelerden uzak durmak için yapılması gerekenleri anlatabilirsiniz. Ancak bu yine de bir ebeveyn takip programı kullanmak kadar çocuğunuzu güvende tutmanızı sağlamayabilir.

Sonuç

Neticede, çocuklarımızı her koşulda art niyetli insanların emellerinden korumaya çalışırız. Ancak onları gerçek dünyanın tehlikelerinden korumak pek mümkün değilken mSpy gibi ebeveyn telefon takip programı içeren uygulamalar sayesinde çocuklarımızı sanal dünyanın tehlikelerinden kolayca koruyabiliriz. Eğer çocuklarınızın internette yaptıklarından endişeleniyorsanız mSpy gibi güvenilir ve donanımlı takip uygulamalarını kullanarak onları güvende tutabilirsiniz.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen