Evlerde Kolaylık Sağlayan Eşyalar

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
Evlerde Kolaylık Sağlayan Eşyalar özeti:

Yaşamı kolaylaştıran eşyalar arasında öne çıkan buzdolapları, teknolojik gelişmeler sayesinde yiyecekleri saklamaktan ve dondurmaktan çok daha fazlasını sağlar. Yeni nesil Profilo buzdolabı modellerinde, internete bağlanabilme ve led ekran gibi interaktif kullanım sağlayan akıllı donanımlar bulunur. Ayrıca bu beyaz eşyalar soğuk su ve buz pınarı gibi pek çok faydalı ek özelliğe de sahiptir. Üreticiler tarafından yürütülen mühendislik çalışmaları sayesinde buzdolapları, meyve ve sebzelerin doğal tazeliğinin daha uzun süre korunmasını mümkün kılar. İki kapılı buzdolabı, günümüzde en çok tercih edilen modeller arasındadır. Bu buzdolaplarında bir dondurucu ve bir soğutucu bulunur. Yapılan araştırmalar, ortalama bir kullanıcının, soğutucu bölmesini dondurucuya göre beş ila yedi kat daha sık açtığını ortaya koyar. Bu basit gibi görünen tasarım hamlesi sayesinde soğutucu ve dondurucu için ayrı kapaklara sahip buzdolapları, enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. Yakın dönemlerde geliştirilen ve hızla yaygınlaşan teknolojilerden bir tanesi de no frost buzdolabıdır. No frost özelliği dolaplarda kar ve buz oluşumunu engeller. Bu sayede oldukça zahmetli olabilen dondurucu temizliği, no frost dolaplarda gerekli değildir. Ayrıca bu dolaplar, tüplü ve gazlı eski model buzdolaplarına göre de daha sessiz çalışır. Dünyanın önde gelen markaları tarafından sunulan geniş model yelpazesi içinde, her eve ve iş yerine uyacak bir buzdolabı bulmak mümkündür.

Airfryer'da Yapılacak 5 Harika Tatlı

Elektronik ev aletleri, mutfakta vakit geçirmeyi oldukça keyifli ve kolay hâle getirir. Özellikle yemek pişirme için özel üretilen fritözler, iş yükünü son derece azaltır. Fritöz yağsız kızartmadan haşlamaya kadar birçok pişirme tekniğinde kolaylaştırıcı ürünler arasında yer alır. Bu ürün, öncelikli olarak kokusuz ve yağsız kızartmalar yapmak için tercih edilir. Fritözler, kızartma yaparken çevreye ve cilde kızgın yağ sıçramasını da önler. Az miktarda yağı hazneye ekledikten sonra malzemelerin konulması ve gerekli dijital ayarlamaların yapılması yeterlidir. Fritöz lezzetli tariflerinizi sizin için pişirirken diğer ev işleriyle gönül rahatlığıyla ilgilenebilirsiniz. Basit çalışma prensibine sahip patates kızartma Tefal fritözü çeşitlerinin yanında gelişmiş özelliklere sahip modeller de bulunur. Fritöz üretimi yapan Xiaomi markası bulunur. Xiaomi Mi Smart airfryer farklı tasarımlara sahiptir.

Düdüklü Tencere Çeşitlerini Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Noktalar

Yüksek basınçlı düdüklü tencere, sık kullanılan mutfak gereçlerinden bir tanesidir. Kaliteli olmasının yanı sıra işlevsel de olmalıdır. Öncelikle tercih edeceğiniz tencerenin mutlaka iyi bir emniyet mekanizmasına sahip olması gerekir. Teknoloji sayesinde iyileştirilmiş özelliklere sahip emniyetli düdüklü tencereler bulunsa da istem dışı olayların gerçekleşmemesi için tedbirli olmak gerekir. Örneğin; ocağın altı açıkken uyuya kalabilirsiniz. Bu gibi durumlar yüzünden emniyet mekanizması oldukça önem taşır. Fissler düdüklü tencere gibi seçenekleri isteğinize bağlı olarak her gün kullanabilirsiniz. Çoğunlukla içerisinde zor pişen besinler bulunduğundan yüksek miktarda enerji kullanıma sebep olabilir. Kalitesi yüksek tencereler, yapılarında yer alan sağlam materyal ve özel taban sayesinde ısıyı hapsederek içeride tutar, dışarı vermez. Böylece daha hızlı bir pişirme işlemi sağlanır. Bu sayede enerji tasarrufu sağlanabilir. Buharı dışarıya minimum seviyelerde vererek pişiren düdüklü tencere, içerisindeki besinlerin lezzetini ve vitamin dengesini korur. Böylece hem besin değeri yüksek hem de lezzetli yemekler pişirebilirsiniz. Pişirme işlemi sırasında enerjinin şiddeti konusunda sizi uyaran modeller tercih edebilirsiniz. Tencerenin kapak kısmında bulunan bir ısı ölçere sahip modeller, ocağın altı az yanıyorsa sarı renk, olması gerektiği kadar yanıyorsa yeşil renk, olması gerekenden fazla yanıyorsa da kırmızı renk gösterir ve uyarı verir. Bu sayede yemeğinizin yanmasını ya da çok fazla pişmesini kolayca önleyebilirsiniz

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen