İlkyardım Eğitimi Nedir?

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
İlkyardım Eğitimi Nedir? özeti:

Günümüzde cevabı en çok merak edilen soruların başında ‘‘İlkyardım eğitimi nedir?’’ sorusu yer alır. İlk yardım; yaralanma, kaza ve doğal afet gibi hayatı tehdit eden herhangi bir durum ile karşılaşıldığı zaman kişinin sağlık durumunun kötüye gitmesini engellemek amacı ile uygulanan tekniklerdir. Herhangi bir ilaç veyahut tıbbi bir materyal kullanılmadan uygulanan ilk yardım, pek çok çeşitli acil durumlar için herkesin öğrenmesi elzem olan metotlardır. İlk yardımın öncelikli amaçları aşağıda sıralandığı gibidir;

  • Kişinin yaşamsal fonksiyonlarının durmasının önüne geçmek,
  • Bireyin sağlık durumunun daha kötüye gitmesini engellemek,
  • Acil servise ulaşana kadar kişinin hayatta kalmasını sağlamak,
  • Kişinin can güvenliğini korumak ve iyileşmesini kolaylaştırmak.

Eğitim Neleri İçerir?

‘‘Eğitim neleri içerir?’’ sorusu da bu noktada ekstra bir öneme sahip olması ile öne çıkar. İlk yardım eğitim bünyesinde dikkat edilmesi gerekli olan pek çok çeşitli noktalar mevcuttur. İlk yardım esnasında dikkat edilmesi elzem olan noktalar aşağıda sıralandığı gibidir.

  • İlk olarak kişinin bulunduğu ortamın güvenliği sağlanmalıdır.
  • Kişinin sağlık durumu kontrol edilmeli ve uygun müdahale yöntemi kullanılmalıdır.
  • Sağlık durumunu tehdit eden riskler minimize edilmeli ve kişi hareket ettirilmemelidir.
  • İlk yardım uygulaması esnasında soğukkanlı ve sakin olunmalıdır.
  • Yaralıya müdahale yapılırken kesinlikle telaşlanmamalı ve durum direkt 112 Acil’e bildirilmelidir.
  • İlk yardım hızlı bir şekilde yapılmalı ve ilk yardım bilgisi olmayan kişiler tarafından yapılmamalıdır.

İlk yardım, yaralı veya hastanın sağlık durumunun daha fazla kötüye gitmesinin engellenmesi ve çeşitli yaşam fonksiyonlarının da devam ettirilmesi açısından elzemdir. İlk yardım sayesinde bireyin yaralarının vücuduna minimum seviyede zarar vermesi sağlanmış olur ve çeşitli olası riskler de minimize edilir. İlk yardım prosesleri ile bireyin yaşamsal tehlikeyi atlatması da sağlanmış olur. Günümüzde ilk yardım eğitimi almış olan her türlü vatandaş, söz konusu ilk yardım işlemini uygulayabilir.

Eğitim Nereden Alınır?

‘‘Eğitim nereden alınır?’’ diye merak edenler için de bu alanda hizmet sunan pek çok farklı profesyonel kurum ve kuruluşlar mevcuttur. Profesyonel anlamda ilk yardım uygulamaları ile tanınmakta olan Tema Akademi markası da bu alanda en çok tercih edilen kurumlar içerisinde yer almaktadır. Kendi alanında yüksek tecrübe sahibi teknik ekip personeli ve direkt olarak hizmet odaklı eğitmen kadrosu ile öne çıkan firma, global seviyede temel hizmet ve kalite standartlarına da sahip olması ile öne çıkmaktadır.

Örgün ve uzaktan eğitim süreçleri ile profesyonel ilk yardım hizmetlerine sunmakta olan Tema Akademi firması, pek çok çeşitli modernize iletişim kanallarına da sahip olması ile öne çıkmaktadır. Gün içerisinde söz konusu firmanın envaiçeşit eğitim modüllerine; işletme web sitesi, kurumsal elektronik posta adresi veya marka GSM telefon numarası üzerinden direkt olarak erişim sağlamanız mümkündür.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen