Instagram’da Hesap Silme

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
Instagram’da Hesap Silme özeti:

Instagram’da hesap silme işlemi sadece sende var olan kullanıcı hesabınızın kapatılmasını amaçlayarak platformda bulunan profilinizin kullanılamaz olmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram platformunda kullanıcılar mutlaka kendilerine bir hesap açarak burada işlemlerini gerçekleştiriyor. Dileyen kullanıcılar ise var olan hesaplarını kapatarak Instagram bilgilerini silebiliyor. Hesabınızın silinmesi durumunda ise Instagram takipçi ve paylaşımlarınız otomatik olarak sıfırlanıyor.

Mobil Cihazlardan Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram hesabınızı mobil cihazınızdan silmek istiyorsanız bazı adımları uygulamanız yeterlidir. Ancak hesabınızı sildiğiniz zaman tüm fotoğraf, video, beğeni ya da diğer verilerinizin tamamı kalıcı olarak silinecektir. Bu nedenle kişiler emin olduktan sonra hesap silme işlemini sağlamalıdır.

  • Hesap silme işlemlerine başlamak için Instagram uygulamasını mobil cihazınızdan açmalısınız.
  • Profilinize giriş yaparak sağ alt köşede bulunan profil simgesine dokunun.
  • Profilinizin açılması halinde üst kısmındaki 3 çizgi simgesine dokunmanız gerekir. Daha sonra açılan menüde en altta bulunan ayarlar seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Hesap ayarları bölümüne girerek hesabımı sil seçeneğini seçmeniz gerekir.
  • Silme işleminin tamamlanabilmesi için kimliğinizi doğrulamak üzere giriş yapmanız istenen. Daha sonra hesap silme işleminizi onaylayarak var olan hesabınızın kapatılmasını sağlayabilirsiniz.

Tüm adımların ardından kişilerin hesabı silinerek yeniden kullanılamaz hale gelecektir. Ancak kişiler hesap işlemlerinde zamanında takipçi satın al gibi uygulamalardan yararlandıysa hesap silindiği için sağlanan takipçiler de otomatik olarak silinecektir. Hesabınızı yeniden açsanız dahi bu takipçiler gelemez.

Unutulan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılabilir?

Kimi zaman kullanıcılar hesap için kullandığı bilgileri unutarak hesabına tekrar giriş yapamıyor. Bu durumda hesabınızı kapatarak yeni bir hesap açmak isterseniz işleminizi gerçekleştirmezsiniz.

Unutulan hesabının kapatılabilmesi için mutlaka hesaba giriş yapılması gerekir. Eğer mail adresi ya da kullanıcı adı gibi herhangi bir bilginizi hatırlıyorsanız şifremi unuttum bölümüne girerek yeni şifre sıfırlama talebi oluşturabilirsiniz.

Böylece hesabınıza yeniden erişim sağlayarak dilerseniz kullanmaya devam edebilir dilerseniz de hesabınıza silinmesi için adımları tamamlayabilirsiniz. Ancak kullanıcıların hesaplarını silinmesi durumunda insta takipçi sayısı sıfır olarak değiştirilir.

Hesabınıza ait herhangi bir bilgiyi hatırlamıyorsanız bu hesaba yeniden ulaşarak kapatma işlemlerinizi sağlamanız mümkün olmayacaktır. Bu nedenle tamamen unutulan hesaplar kapatılamaz.

Instagram Hesabı Ne Kadar Süre İçerisinde Silinir?

Instagram hesabınızı silme işlemi anında gerçekleşmez. Bunun yerine, süreç içinde tamamlanır. Hesap silme işleminin gerçekleştirilmesi için bir bekleme süresi uygulanır. Hesabınızı sildikten sonra bu süre zarfında hesabınıza tekrar giriş yaparsanız silme işlemi iptal edilebilir.

Instagram hesabınızı silme işlemi için belirli kesin bekleme süresi olmamakla birlikte hesabınızı silme talebiniz alındıktan sonra birkaç gün sürebilir. Bu süre zarfında hesabınıza tekrar giriş yapmamanız önemlidir, aksi takdirde silme işlemi iptal edilebilir.

Eğer Instagram hesabınızı silme işlemi tamamlandıysa hesabınıza artık erişim sağlanamaz ve hesap kalıcı olarak silinir. Bu sürecin tamamlanma süresi Instagram’ın politikalarına ve teknik süreçlerine bağlı olarak değişebilir.

Kullanıcılar hesap silme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra diğer sosyal medya platformlarında aktif olmak istiyor ise buy Spotify monthly listeners tarzındaki çeşitli paketler ile hesaplarını popüler hale getirebilir.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen