İzmir Gayrimenkul Avukatı

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
İzmir Gayrimenkul Avukatı özeti:

Gayrimenkul ve benzeri taşınmazların üzerinde meydana gelebilecek her türlü uyuşmazlıkları ve hakları içerek hukuk dalına gayrimenkul hukuku ismi verilmektedir. Bu alanda var olan davaların türevleri çok geniş kapsamlı olduğundan gayrimenkul hukuku ile ilgilenecek olan avukatların bu konu üzerinde oldukça fazla tecrübe sahibi olması gerekmektedir. Alanında yeterince tecrübe kazanmış İzmir Gayrimenkul Avukatı sizlere davalarında yol gösterici bir rol oynayacaktır. Kira sözleşmeleri, tapu vb. konulardan doğan sorunlar gayrimenkul hukuku kapsamına girmektedir. Bu hukuk kanunumuzda 4721. Sayı TMK 4. kitabında düzenlenerek yer almıştır. 

Gayrimenkul Hukuku Nedir?

Gayrimenkul hukuku eşya hukukunun bir alt dalı olarak literatürde geçmektedir. Eşya hukukundan doğan tüm uyuşmazlıkları İzmir Gayrimenkul Avukatı büroları profesyonel bir şekilde çözüme kavuşturmaktadır. Taşınmaz mallar üzerinde oluşan uyuşmazlıkların çözümlenmesi diğer davalara göre bir nebze daha zordur. Bu zor davalarda tecrübeli avukat bürosundan yardım almanız sizlere çok daha büyük yarar sağlayacaktır.  Alacağınız bu yardım sayesinde aşağıda bulunan davalarda etkin bir sonuç alma olasılığınız bulunmaktadır. 

Gayrimenkul avukatlarının baktığı davalar

  • Alışveriş merkezlerinin yönetim sözleşmeleri,
  • Bina yönetim sözleşmesi,
  • Genel emlak hukuku,
  • Kamulaştırma davaları,
  • Kat irtifakı sözleşmesi,
  • Kira sözleşmeleri,
  • Ortaklığın iptali davaları,
  • Proje yönetim sözleşmesi,
  • Tapu ve tescil davaları,
  • İnşaat sözleşmesi

Gibi tüm uyuşmazlık alanlarında gayrimenkul avukatları tecrübeye sahiptirler.

Gayrimenkul Hukuku Hangi Alanları Kapsar?

Gayrimenkul hukuku, hukukun birçok alt dalını kapsar. İrtifak hakkı tesis edilmesinin yanı sıra ön alım davaları, kamulaştırma ve tazminat davaları da bu kapsamda değerlendirilmektedir. Bunun yanı sıra İzmir Avukat, müsaderenin önlenmesi, tahliye, ipotek uyuşmazlıkları da bu davalar arasındadır. Kira bedellerinin tespiti ve tahliye davaları da zorunludur. Tüm bunların yanı sıra tapu iptal veya tescil, düzeltme tescili şeklinde olabilmektedir.

Tapu Davaları

Tapu davaları, gayrimenkul hukuku kapsamında veya içerisinde gayrimenkul ile ilgili konulardan biridir ve tapu davaları en tartışmalı davaların başında gelmektedir. Bu dava türleri tapu kaydı, tapu iptali gibi durumları kapsar. Hukuka aykırı olarak düzeltilmesi gereken bir durum varsa amaç yaşanan mağduriyeti ortadan kaldırmaktır. Tapu işlemleri asliye hukuk mahkemesinin yetkisindedir. Sizlerde taşınmaz davalarını açmak için taşınmazların bulunduğu yerde Avukat İzmir ile süreçlerinizi yürütebilirsiniz.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen