Kimyasal Tanker Yıkama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
Kimyasal Tanker Yıkama Hakkında Bilinmesi Gerekenler özeti:

Kimyasal Tanker Yıkama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kimyasal tanker yıkama, akaryakıt ve gıda ürünleri başta olmak üzere çeşitli ürünlerin muhafaza edildiği ve bir noktadan bir başka noktaya taşındığı araçların temizlenmesi amacıyla uygulanır. Tank konteyner depolama hizmeti gibi kimyasal tanker yıkama hizmeti de uzmanlık ve deneyim gerektiren bir süreçtir. Lisanslı tanker yıkama tesisleri ile sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Dilmak Tanker ile iletişime geçerek siz de kimyasal tanker yıkama ve tank konteyner depolama hizmetlerinden yüksek kalite ve uygun fiyatlar ile faydalanabilirsiniz.

Kimyasal tanker yıkama hizmetleri önceden belirlenmiş, yasal standartlara uygun olarak yapılmalıdır. Yüksek standartların sağlanabilmesi için kimyasal tanker yıkama hizmetleri mutlaka alanında uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından gerçekleştirilmelidir. Kimyasal ürünlerin sahip olduğu MSDS özelliklerine göre kimyasal tanker yıkama işlemleri farklı şekillerde uygulanabilir. Buna ek olarak kimyasal tanker yıkama işlemlerinin ardından müşteri talepleri doğrultusunda kurutma ve mühürleme işlemlerinin yapılması da mümkündür.

Kimyasal maddeler, içinde muhafaza edildikleri ya da taşındıkları tankerlerde yapışma ve birikme gibi istenmeyen durumlara neden olabilirler. Bu tür sorunların ortadan kaldırılması için kimyasal tanker yıkama işleminden faydalanılmalıdır. Kimyasal tanker yıkama işleminin başarılı olması için profesyonel kimyasal tanker yıkama hizmetleri alınmalıdır. Kimyasal tanker yıkama işlemlerinden sonra araç özelinde sertifika verilerek, kimyasal tanker yıkama sürecinin ve elde edilen sonuçların standartlara uygun olup olmadığı belgelenir. Kimyasal tanker yıkama sürecine ilişkin pek çok önemli nokta vardır. Bu noktalara dikkat edilmesi halinde yalnızca maddi kayıplarla değil geri dönülmesi mümkün olmayan çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınması riski de bulunur.

Kimyasal Tanker Yıkama Neden Önemlidir?

Kimyasal ürünler günümüzde pek çok farklı sektörde kullanılmakta ve bu ürünler bir yerde muhafaza edildiklerinde ya da bir yerden başka bir yere sevk edildikleri sırada bir araç içerisinde tutulmaları gerekmektedir. Bu süreçte genellikle tanker olarak adlandırılan ve son derece güvenli malzemeler kullanılarak üretilen araçlar kullanılır. İçerisinde kimyasal ürünlerin bulunduğu tankerlerin belirli periyotlarla temizlenmesi gerekir.

Temizlik işlemleri sırasında tankerlerin üzerine yapışık olması olası kimyasalların neden olabileceği zararlar göz önünde bulundurulmalıdır. Kimyasal tanker yıkama hizmeti veren profesyonel firmalar söz konusu temizlik uygulamalarını kaliteli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Kimyasal tanker yıkama hizmetleri pek çok fayda sağlar ve bu nedenle kimyasal tanker yıkama hizmetlerine ihtiyaç duyulur. Bunlardan ilki, kimyasal tanker yıkama hizmetleri sayesinde tank diplerindeki mevcut atıkların düzenlenmesinin mümkün olmasıdır. Ayrıca kimyasal tanker yıkama işleminden sonra tankların onarım sürecine sağlıklı bir şekilde girebilmesi sağlanır. Geçmiş dönemde taşınan ya da muhafaza edilen yüklerin bıraktığı atıklar tanktan temizlenerek, tankın kimyasal madde boşaltımından sonra yeni yük almak için hazır hale gelmesi sağlanır. Kimyasal tanker yıkama hizmetleri aynı zamanda akaryakıt yükleme mahalline girişlerde uygulanan zorunlulukların karşılanması noktasında da kritik bir öneme sahiptir.

Kimyasal tanker yıkama işlemi bunların yanı sıra pek çok farklı nedenle tercih edilebilir. Tankerlerin periyodik temizliği mutlaka alanında uzman, deneyimli ve profesyonel firmalar tarafından yapılmalıdır. Aksi durumda hedeflenen fayda sağlanamayacağı gibi mevcut taşınan yüklerle ilgili risklerin artması da söz konusu olabilir.

Kimyasal Tanker Yıkama Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kimyasal tanker yıkama işlemi farklı yöntemlerle uygulanabilir. Hangi yöntemlerin uygulanacağı, tankerin daha önce taşıdığı yüklerin özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Yanlış yöntemler kullanılarak yapılan kimyasal tanker yıkama işlemi, araçların kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir. Bu yüzden kimyasal tanker yıkama hizmetinin alınacağı firma titizlikle seçilmelidir.

Kimyasal tanker yıkama işleminin yapılacağı tankerde bulunan yük, bir önceki yükle farklı özelliklere sahip olduğunda tanker yıkama işleminden faydalanılması zorunludur. Taşınacak ürün değiştiği durumlarda, zorunlu olan temizlik işlemlerinde bazen ekipman kullanılması gerekliliği doğabilir. Yapılan kimyasal tanker yıkama işleminden sonra ilgili tanker mutlaka belge almalıdır. Böylece taşıyıcılar, alacakları yük için mevcut yüklemenin yapılacağı tesise girerken söz konusu belgenin ibrazını gerçekleştirmelidir.

Temizliği yapılacak olan tankerlerin taşımış olduğu en son yüklerin cinsi ya da özelliği belirlendikten sonra temizlik işlemine geçilmesi gerekir. Tankerler ekipmanlarıyla birlikte kimyasallardan tamamen arındırıldıktan ve hiçbir tehlike arz etmeyecek hale getirildikten sonra bir diğer yükü alabilirler. Temizlik işlemleri sonucu açığa çıkan atık maddelerin arıtma tesisleri bünyesinde arıtılması gerekir.

Kimyasal ürünlerin taşındığı tankerlerin yük değiştireceği zaman temizlik işlemlerinden faydalanılması gerekir. Temizlik işlemleri yapılmazsa taşınacak yükün sahip olduğu kimyasallar, önceki yükle etkileşime girebilir. Bu etkileşim mevcut yüke zarar verebilir ve çevre açısından olumsuz etkilere neden olabilir. Diğer yandan tankerlerin yük dolum tesislerine giriş yapması için Temizlik Belgesi alması gerekmekte olup bunun için de kimyasal tanker yıkama işlemlerinden faydalanılmalıdır.

Kimyasal tanker yıkama işleminin yapılmaması ya da uzmanlığı ve deneyimi yeterli olmayan firmalarca yapılması durumunda başta insan sağlığı olmak üzere pek çok açıdan olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir.

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen