Netflix Alternatifleri: En Sevdiğiniz Programları Nerede İzleyebilirsiniz?

Yorum Yaz (0 Yorum)
 
Netflix Alternatifleri: En Sevdiğiniz Programları Nerede İzleyebilirsiniz? özeti:

Günlük hayatta dijital içerik platformlarına çok fazla para harcamak istemeyen birçok kişi Netflix alternatifi olabilecek birçok farklı site arayışına geçmektedir. Genel olarak dünya genelinde dijital akış platformları çok fazla ilgi görmeye başlamakta ve milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlanmaktadır. Bu kapsamda bazı platformlar ücretsiz olmakta bazıları da oldukça yüksek paralar talep etmektedir.

Netflix Platformu 

Dünya çapında çok büyük bir televizyon platformu olan Netflix, özellik olarak yeni Netflix alternatiflerine yol açan bir sistem olmaktadır. Günlük hayatta televizyonlar yerini internete bırakmış ve televizyon alanında yeni gelişmeler yapan ve adını duyuran farklı platformlar da ortaya çıkmaktadır. Netflix alternatifi olan uygulamaların içinde bazıları ücretli bazıları da tamamen ücretsiz olmaktadır.

Netflix Alternatifi Güçlü Rakip Firmalar

Ülkemizde ya da tüm dünyada televizyon sektöründe çok değişimler yaşanmaktadır. Bunun sebebi de internet teknolojisinin yaşam genelimizde yeni bir atılım sağlamış olmasıdır. Sadece, film veya dizi değil, bunun yanında futbol veya basketbol maçları da dahil pek çok şey dijital platformlara izlenmeye başlanmıştır. 

Genel olarak, dijital akış platformu konusunda ilk akla gelen Netflix olmaktadır. Dünya genelinde 200 milyondan daha fazla abonesi bulunmaktadır. Fakat rakipsiz de değildir. Çünkü piyasada yeni çıkıp yer alanların yanında 150 milyon civarı aboneye sahip olan amazon prime video ve bunun yanında rekor büyüme sağlayan Disney+ 90 milyon abonesini 130 milyona çıkarmış ve Netflix alternatifi kapsamında çok güçlü bir rakip haline gelmiştir. 

Netflix Alternatifi En İyi Platformlar

 Birçok kişi dijital akış platformlarına çok fazla ücret ödemek istemiyor. Genel olarak, 2 ya da 3 farklı abonelikleri olduğundan da bir yenisine bütçe ayırmak istemiyor. Buna bağlı olarak da ücretsiz olan alternatifleri öğrenmek ve bunları kullanmak kişileri bir hayli memnun ediyor. Genelde yapıları bakımından birebir aynı olmasalar da bu platformlarda da çok fazla sayıda içerik olmaktadır. Netflix alternatifi olan ücretsiz siteler veya platformlar incelenmeli ve buna bağlı olarak karar verilmelidir.

Netflix Alternatifi Platformlar Listesi

1- Tubi TV: Genelde piyasada küçük Netflix şeklinde bilinen bu platform, çok fazla sayıda filmi içerisinde bulundurmaktadır. Bu kapsamda MGM ve Universal Studios gibi birçok yapım şirketlerinin örneklerini ücretsiz olarak sunmaktadır. 
2- Puhu TV: Türkçe olan içerikleri yayınlaması ile gündem olmuş ve kısa bir sürede de popüler hale gelmiş bir platform olmaktadır. Türk televizyonlarında gösterime giren birçok dizi veya TV filmi de bütün sezonları ile birlikte bünyesindedir.
3- Crackle TV: Çok popüler bir platform olarak bilinmektedir. Bünyesinde birçok farklı yapımı barındırmakta ve çok geniş kapsamlı özelikte olan bir tv platformu olmaktadır. Sony tarafından televizyon piyasasına sürülen birçok önemli içeriği de bu platformda bulmanız mümkündür.
4- Pluto TV: Türkiye'de henüz aktif bir şekilde hizmete açılmış bir platform değildir. Kısa süre içinde Türkiye'de üyelik açacağı biliniyor. ABD merkezli bir platformdur ve hedefi tüm dünyada yasal bir şekilde kullanılır olmaktır.
5- Blu TV: Netflix alternatifi listesinde ilk sıralarda yer alan yerli bir platform olmaktadır. Yerli olması yabancı içeriklerin yer almasına engel olmamakta ve birçok yabancı platformlarda gösterime giren yapımların bir bölümü bu platform bünyesinde yayınlanmaktadır.
6- Amazon Prime: Netflix ve benzeri olan listelerde en başta yer alan başka bir plaformda amazon prime olmaktadır. Dünya genelinde aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Kullanıcılarına 30 gün ücretsiz deneme imkanı sağlamakta ve uygun fiyatlar ile hizmet vermektedir.
7- Yidio TV: Çok yeni bir platformdur ve zengin bir içeriğe sahiptir. Birçok TV şov ve sinema filmine sahip bir platformdur. 
8- Mubi Platformu: Genelde bir sinema platformu olmaktadır. TV şovlarını barındırmayan bu platform, sinema severlere hitap etmektedir

Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı. Hemen